Zserbó golyó
Hozzávalók:
- 300 g aszalt sárgabarack
- 150 g darált dió
- 150 g darált háztartási keksz
- 15ml rumaroma
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 350 g liszt
- 1 tk szegfűszeg
- 3 tábla csoki
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat amíg egy masszává nem alakulnak. Ha kemény, barackkal lágyíthatjuk, ha puha, önthetünk még bele kekszport. Formázzunk kis golyókat a masszából, és egy pálcikára vagy desszertesvillára szúrva forgassuk a megolvasztott csokiba.
Tipp:
A csokiba keverhetünk egy kevés olajat, így lassabban dermed meg, és lesz időnk beleforgatni az összes golyót.
Vélemény:
Nekem nagyon tetszettek, remek rágcsálnivaló egy vendégségbe például. Viszont ajánlatos minél frissebben tálalni.